Заемна база на податоци: COBIB.MK - взаемна библиографско-каталожна база на податоци COBIB. (Бр. на записи: 630.675)

Избраниот запис траен линк

Наслов Служебник
Други насловиЛитургиарион
Служебник
Вид/содржинатыпе оф материал др. книж. форми
Јазикцрковнословенски
ИмпресумОу Бнецïе[х] : повелженïемЪ Божидара Вуковiча, ïеромонахомЬ ПаxомïемЬ, 1519
Физички опис[243] листови : вињети ; 20 см
ЗабелешкиПодврска: Оргинална, дебела штица завиткана во кожа, Има остатоци од копчињата за закопчување на книгата. Во средината од предната корица се наоѓа дебел тркалезен бакрорез со пречник од 7,5 см со ликот на Исус Христос со оловни додатоци на кои се изгравирани букви
Книгата е конзервирана и реставрирана во НУБ "Св. Климен Охридски" во 1982 година
Предметни определници (неконтролирани)служебник
УДК271.2-282.7
URLhttp://www.dlib.mk/handle/68275/451
COBISS.MK-ID121207296

info Достапна е електронска верзија на документот или е електронски извор

Фонд во библиотеките

Приказ на каталогот:  

info Изберете библиотека и проверете дали е примерокот навистина слободен за зајмување!
Бр. Назив на институцијата/библиотеката Место Акроним Наменето за зајмување Преостанат фонд
НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје Скопје НУБСК 001 аваилабилиты uslovno zajmuvanje - nadvor od biblioteka: 1 prim. НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје