Заемна база на податоци: COBIB.MK - взаемна библиографско-каталожна база на податоци COBIB. (Бр. на записи: 630.673)

Избраниот запис траен линк

Наслов Псалтиръ съ послěдованіемъ
Вид/содржинатыпе оф материал антикварна г.
Јазикцрковнословенски
Година на издавање1546
ИмпресумУ Бнецїехъ : Виценцо Вуковикь, 1546
Физички опис101 стр. : вињет, иницијалните букви ; 21 см
ЗабелешкиИницијалите и делови од текстот се печатени со црвена боја.Илуминацијата е изразена преку иницијали. Примерокот не е комплетен
Подврска: Нова картон завиткан со црн скај. Книгата е конзервирана и реставрирана во НУБ "Св. Климент Охридски"
Предметни определници (неконтролирани)псалтир со последование
УДК271
URLhttp://dlib.mk/handle/68275/436
COBISS.MK-ID33931023

info Достапна е електронска верзија на документот или е електронски извор

Фонд во библиотеките

Приказ на каталогот:  

info Изберете библиотека и проверете дали е примерокот навистина слободен за зајмување!
Бр. Назив на институцијата/библиотеката Место Акроним Наменето за зајмување Преостанат фонд
НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје Скопје НУБСК 001 аваилабилиты uslovno zajmuvanje - nadvor od biblioteka: 1 prim. НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје