Заемна база на податоци: COBIB.MK - взаемна библиографско-каталожна база на податоци COBIB. (Бр. на записи: 630.675)

Избраниот запис траен линк

АвторMercator, Gerhard
Наслов Walachia, Servia, Bulgaria, Romania [Картографска граѓа] / per Gerhard Mercator
Вид/содржинатыпе оф материал картографска граѓа
Јазикгермански
Размер1:2.470.000
ИмпресумDuisburg : [b. i.], [1589]
Физички опис1 физичко-географска карта : во боја ; 47 x 34 см на лист 57 x 49 см
ЗабелешкиНа задната страна географски приказ на земјите од насловот
Предметни определнициРоманија - Географски карти
Србија - Географски карти
Бугарија - Географски карти
Турција (Европски дел) - Географски карти
Турција - Географски карти
УДК912.43:551.4(1-924.64)
URLhttp://www.dlib.mk/handle/68275/57
COBISS.MK-ID88556042
ПрилозиК КР 11 (155.03kb)

info Достапна е електронска верзија на документот или е електронски извор

Фонд во библиотеките

Приказ на каталогот:  

info Изберете библиотека и проверете дали е примерокот навистина слободен за зајмување!
Бр. Назив на институцијата/библиотеката Место Акроним Наменето за зајмување Преостанат фонд
НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје Скопје НУБСК 001аваилабилиты vo čitalna: 1 prim. НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје