Заемна база на податоци: COBIB.MK - взаемна библиографско-каталожна база на податоци COBIB. (Бр. на записи: 630.673)

Избраниот запис       број на зајмувања: 45  инфо за бројот на зајмувања    траен линк

АвторВерн, Жил, 1828-1905
Наслов Патување во центарот на Земјата / Жил Верн ; [превод од француски Велика Ширилова ; корица Томе Манески]
Единствен насловVoyage au centre de la terre
Вид/содржинатыпе оф материал роман
Јазикмакедонски
Година на издавање1987
ИмпресумСкопје : Детска радост, 1987 (Скопје : Нова Македонија)
Останати авториШирилова, Велика
Физички опис271 стр. : илустр. ; 20 см
СеријаБиблиотека Чинар
ЗабелешкиПревод на делото: Voyage au centre de la Terre / Jules Verne
Поговор: стр. 266-271.
УДК821.133.1902.053.2)-31
COBISS.MK-ID12844810

Фонд во библиотеките

Приказ на каталогот:  

info Изберете библиотека и проверете дали е примерокот навистина слободен за зајмување!
Бр. Назив на институцијата/библиотеката Место Акроним Наменето за зајмување Преостанат фонд
Градска библиотека 'Брака Миладиновци', Скопје Скопје ГБСК 001аваилабилиты nadvor od biblioteka: 12 prim. Градска библиотека 'Брака Миладиновци', Скопје
Локална библиотека 'Гоце Делчев', Велес Велес НБГДВЕ 002аваилабилиты nadvor od biblioteka: 9 prim.
availability vo čitalna: 1 prim.
Локална библиотека 'Гоце Делчев', Велес
НУ-Универзитетска библиотека 'Гоце Делчев', Штип Штип НБГДСТ 003аваилабилиты nadvor od biblioteka: 3 prim. availability uslovno zajmuvanje - nadvor od biblioteka: 1 prim. НУ-Универзитетска библиотека 'Гоце Делчев', Штип
Библиотека 'Кочо Рацин', Тетово Тетово КРТЕ 004аваилабилиты nadvor od biblioteka: 3 prim. Библиотека 'Кочо Рацин', Тетово
НУ Универзитетска библиотека 'Св.Кл.Охридски', Битола Битола УББИТ 005аваилабилиты nadvor od biblioteka: 2 prim. availability uslovno zajmuvanje - nadvor od biblioteka: 2 prim.
availability ne može da se zajmi: 1 prim.
НУ Универзитетска библиотека 'Св.Кл.Охридски', Битола
Библиотека 'Благој Јанков Мучето', Струмица Струмица ОМБСТР 006аваилабилиты nadvor od biblioteka: 2 prim. Библиотека 'Благој Јанков Мучето', Струмица
Библиотека 'Тане Георгиевски', Куманово Куманово БТГКУ 007аваилабилиты nadvor od biblioteka: 1 prim. Библиотека 'Тане Георгиевски', Куманово
Библиотека 'Кочо Рацин' Кичево Кичево КРКИ 008аваилабилиты nadvor od biblioteka: 1 prim. Библиотека 'Кочо Рацин' Кичево
НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје Скопје НУБСК 009аваилабилиты vo čitalna: 1 prim. НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје
ЈОУ Библиотека 'Гоце Делчев', Гевгелија; Постапките на зајмувањето не се поддржани со COBISS/Зајмување Гевгелија МБГДГЕ 010 ne može da se zajmi: 10 prim. ЈОУ Библиотека 'Гоце Делчев', Гевгелија; Постапките на зајмувањето не се поддржани со COBISS/Зајмување
Библиотека 'Григор Прличев', Охрид Охрид ГПОХ 011 аваилабилиты ne može da se zajmi: 3 prim. Библиотека 'Григор Прличев', Охрид
ЈОУ Библиотека 'Ванчо Прке', Виница; Постапките на зајмувањето не се поддржани со COBISS/Зајмување Виница МБВПВИ 012 ne može da se zajmi: 1 prim. ЈОУ Библиотека 'Ванчо Прке', Виница; Постапките на зајмувањето не се поддржани со COBISS/Зајмување
Локална библиотека 'Страшо Пинџур', Неготино; Постапките на зајмувањето не се поддржани со COBISS/Зајмување Неготино БСПНЕ 013 ne može da se zajmi: 1 prim. Локална библиотека 'Страшо Пинџур', Неготино; Постапките на зајмувањето не се поддржани со COBISS/Зајмување