Заемна база на податоци: COBIB.MK - взаемна библиографско-каталожна база на податоци COBIB. (Бр. на записи: 630.675)

Избраниот запис       број на зајмувања: 17  инфо за бројот на зајмувања    траен линк

АвторВерн, Жил, 1828-1905
Наслов Петнаесетгодишниот капетан / Жил Верн ; [превод Снежана Поповска]
Единствен насловUn capitaine de quinze ans. македонски јазик
Вид/содржинатыпе оф материал роман
Јазикмакедонски
Година на издавање1980
ИмпресумСкопје : Детска радост, 1980
Останати авториПоповска, Снежана
Физички опис2 св. (174; 184 стр.) : слики ; 21 см
СеријаЅуница ; 31
ЗабелешкиПревод на делото: Un capitaine de quinze ans / Jules Verne.
Тираж 4000
УДК821.133.1-93-31
COBISS.MK-ID12848906

Фонд во библиотеките

Приказ на каталогот:  

info Изберете библиотека и проверете дали е примерокот навистина слободен за зајмување!
Бр. Назив на институцијата/библиотеката Место Акроним Наменето за зајмување Преостанат фонд
Градска библиотека 'Брака Миладиновци', Скопје Скопје ГБСК 001аваилабилиты nadvor od biblioteka: 19 prim. Градска библиотека 'Брака Миладиновци', Скопје
НУ-Универзитетска библиотека 'Гоце Делчев', Штип Штип НБГДСТ 002аваилабилиты nadvor od biblioteka: 13 prim. availability uslovno zajmuvanje - nadvor od biblioteka: 1 prim. НУ-Универзитетска библиотека 'Гоце Делчев', Штип
НУ Универзитетска библиотека 'Св.Кл.Охридски', Битола Битола УББИТ 003аваилабилиты nadvor od biblioteka: 10 prim.
availability vo čitalna: 2 prim.
НУ Универзитетска библиотека 'Св.Кл.Охридски', Битола
Библиотека 'Феткин', Кавадарци Кавадарци БФКА 004аваилабилиты nadvor od biblioteka: 10 prim. Библиотека 'Феткин', Кавадарци
Градска библиотека 'Борка Талески' Прилеп Прилеп ГБПП 005аваилабилиты nadvor od biblioteka: 9 prim. Градска библиотека 'Борка Талески' Прилеп
НУ Центар за култура 'АСНОМ', Гостивар; Постапките на зајмувањето не се поддржани со COBISS/Зајмување Гостивар БИБГВ 006аваилабилиты nadvor od biblioteka: 4 prim. НУ Центар за култура 'АСНОМ', Гостивар; Постапките на зајмувањето не се поддржани со COBISS/Зајмување
Локална библиотека 'Гоце Делчев', Велес Велес НБГДВЕ 007аваилабилиты nadvor od biblioteka: 3 prim. Локална библиотека 'Гоце Делчев', Велес
Библиотека 'Тане Георгиевски', Куманово Куманово БТГКУ 008аваилабилиты nadvor od biblioteka: 2 prim. Библиотека 'Тане Георгиевски', Куманово
Библиотека 'Благој Јанков Мучето', Струмица Струмица ОМБСТР 009аваилабилиты nadvor od biblioteka: 2 prim. Библиотека 'Благој Јанков Мучето', Струмица
Библиотека 'Кочо Рацин' Кичево Кичево КРКИ 010аваилабилиты nadvor od biblioteka: 2 prim. Библиотека 'Кочо Рацин' Кичево
НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје Скопје НУБСК 011аваилабилиты nadvor od biblioteka: 1 prim.
availability vo čitalna: 1 prim.
НУБ 'Св. Климент Охридски', Скопје
ЈОУ Библиотека 'Гоце Делчев', Гевгелија; Постапките на зајмувањето не се поддржани со COBISS/Зајмување Гевгелија МБГДГЕ 012 ne može da se zajmi: 7 prim. ЈОУ Библиотека 'Гоце Делчев', Гевгелија; Постапките на зајмувањето не се поддржани со COBISS/Зајмување
Библиотека 'Григор Прличев', Охрид Охрид ГПОХ 013 аваилабилиты ne može da se zajmi: 1 prim. Библиотека 'Григор Прличев', Охрид